Inici
21/05/2017Butlletí Viure de l'aire
Butlletí Viure de l'aire, núm. 15, Primavera 2017

ENGUANY VEUREM GIRAR L'AEROGENERADOR . . . 


Aviat farà un any, que més de 200 persones ens reunirem a Pujalt i anàrem a l'emplaçament on s'instal·larà l'aerogenerador per posar la primera pedra del projecte Viure de l'aire del cel.

Després de signar el contracte amb el fabricant, ara ja està en fabricació l'aerogenerador escollit (forma part de la primera sèrie de màquines del model Enercon-103 EP2 2,35 MW), Acabem de signar el contracte de manteniment per una durada de 15 anys. I l'Ajuntament de Pujalt ens acaba de comunicar que ha atorgat la llicència d'obres. Per una altra banda, l'empresa encarregada de fer els treball de connexió a la xarxa d'Endesa Distribución ja treballa per iniciar les obres ben aviat.

Com podeu veure, estem arribant a la fita que ens vàrem marcar quan iniciàrem el projecte el març de 2009.

Hi ha més de 300 persones i entitats inscrites al projecte que ja han rebut la documentació (contracte, memòria i característiques de l'aerogenerador, i un resum dels càlculs econòmics). I estem rebent les aportacions compromeses per les persones inscrites. A totes elles els volem agrair, de tot cor, la paciència i la confiança que han mostrat des que es van inscriure.

D'ara endavant haurem d'anar fent pagaments, per la qual cosa demanem a totes les persones inscrites al projecte i que encara no han realitzat la corresponent aportació, que la facin el més aviat possible.

Per una altra banda, fem una crida a aquelles persones que, en el seu dia, es varen interessar pel projecte, però que no formalitzaren la inscripció corresponent, per què participin i s'inscriguin en el primer, i pioner, projecte d'instal·lar una aerogenerador finançat amb aportacions populars. Les persones que ho vulguin fer, encara hi són a temps!

El projecte Viure de l'aire del cel vol demostrar que les persones i entitats, de forma col·lectiva, som capaces de materialitzar projectes emblemàtics que ajudin canviar el paradigma energètic heretat del segle XX, basat en un model d'energia brut, ineficient, centralitzat, . . .  i al servei de grans corporacions. Per això la materialització del projecte vol contribuïr en el naixement i expansió d'un model energÈTIC net, eficient, distribuït i al servei de les persones i dels indrets on les persones vivim.

Ja ho dèiem en un anunci que hem anat difonent: "Parlar de democràcia energÈTICA està bé, però és molt millor practicar-la!". Per això, convidem a totes les persones i entitats interessades en empenyer la democratització de l'energia per què participin en el projecte Viure de l'aire del cel. Només amb l'apropiació social de les tecnologies que permeten captar, transformar i usar l'energia continguda en els fluxos biosfèrics, assolirem democratitzar l'energia.

I tu, ja participes en el projecte Viure de l'aire del cel? Si no ho fas, encara, et convidem a fer-ho.
Destaquem

Evolució del projecte

Cronologia del projecte 'Viure de l'aire del cel'

Evolució del projecte

Quants som avui?

Entitats participants, nombre de persones preinscrites i import dels compromisos d'aportació

Quants som avui?

Eolpop, SL
Camprodon, 3 baixos · 08012 · Barcelona
Truca'ns  932 420 157 932420157

De conformitat amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d'abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals (d'ara endavant, «RGPD»), i la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic (LSSICE), Eolpop, SL us informa que ha implantat les mesures de seguretat necessàries, d'índole tècnica i organitzativa, per garantir i protegir la confidencialitat, la integritat i la disponibilitat de les dades introduïdes.

Les teves dades personals només s'utilitzen a amb la finalitat de gestionar les activitats relacionades amb Viure de l'Aire - Eòlica popular, així com l'enviament de butlletins i altres informacions habituals per mitjans electrònics i/o telefònics, d'acord amb les finalitats recollides en la Política de privacitat de les dades de Eolpop, SL.

Pots sol·licitar l'exercici dels drets d'accés, rectificació o supressió, cancel·lació, oposició i retirada de consentiments davant la Eolpop, SL, presentant un escrit a l'adreça postal de l'encapçalament o enviant un missatge electrònic a eolpop_sl@energiasostenible.org i adjuntant una fotocòpia del DNI o qualsevol altre document anàleg en dret, com indica la llei.

Gestionar la teva alta/baixa del butlletí